Stappen in de incassoprocedure: Incassobureau Zeeland

Minnelijke incasso (No cure no pay)– Uw openstaande factuur, lening, vordering wordt niet op tijd betaald ? Kies voor onze “nocurenopay” minnelijke incasso methode.

Gerechtelijke procedure – Betaald de debiteur herhaaldelijk niet na diverse aanmaningen dan adviseren wij u over de gerechtelijke procedure en eventuele kosten hiervan.  Incassobureau Zeeland

Executie traject – Blijft de debiteur na het vonnis niet betalen, dan overleggen wij de inzet van beslagmaatregelen en tegen welke (betaalbare) kosten. incassobureau goes  – www.incassobureaugoes.nl incassobureau middelburg www.incassobureaumiddelburg.nl incassobureau vlissingen www.incassobureauvlissingen.nl incassobureau terneuzen www.incassobureauterneuzen.nl incassobureau tholen www.incassobureautholen.nl incassobureau axel www.incassobureauaxel.nl incassobureau breskens www.incassobureauzeeland.nl incassobureau middelharnis www.incassobureaumiddelharnis.nl incassobureau zierikzee www.incassobureauzierikzee.nl

incasso bureau zeeland

incasso goes

incasso vlissingen

incasso middelburg

incasso terneuzen

incasso axel

incasso breskens

incasso zierikzee

innen van factuur

innen van facturen

innen van openstaande factuur

i

De grote bedrijven hebben minder problemen met debiteuren dan het Midden en Klein Bedrijf. Dat wil niet zeggen dat ze minder met wanbetalers te maken krijgen, vaak is zelfs het tegendeel waar. Maar de grotere ondernemingen hebben meestal meer reserves, ook op financieel gebied, en kunnen dus wat makkelijker klappen opvangen. Dat wil niet zeggen dat incasso voor het MKB makkelijker is.

Toch zijn het de grotere bedrijven die eerder een incassobureau inschakelen.

In vergelijking met het MKB zal een groter bedrijf sneller een incassobureau inschakelen.
Dat heeft waarschijnlijk te maken met de negatieve naam die incasso bureaus hebben bij de gemiddelde consument die wel eens schulden gemaakt heeft. Bovendien zal een klein bedrijf al gauw opzien tegen de vermeende hoge kosten die het inschakelen van een incassobureau met zich meebrengt.

Het is geen spelletje, maar er zijn wel duidelijke regels.

Een klant van een incassobureau, en ook het incassobureau zelf, mag alleen de zogenaamde buitenrechtelijke incassokosten in rekening brengen, en natuurlijk de rente over het openstaande bedrag.

Er moet een duidelijke brief, een aanmaning aan vooraf gaan, waarin beschreven wordt hoe de incasso procedure zal gaan verlopen. In die aanmaning moet duidelijk naar voren worden gebracht dat er incassokosten in rekening zullen worden gebracht wanneer het openstaande bedrag niet binnen een periode van 14 dagen wordt voldaan. Ook de hoogte van de buitenrechtelijke incassokosten moet duidelijk in de aanmaning staan.

Er bestaat een sleutel voor het berekenen van de incassokosten, de hoogte is afhankelijk van het te betalen bedrag. Er staat 15% voor 2500 euro, 10% voor de volgende 2500 euro en 5 of 1% voor bedragen daarboven. De incassokosten moeten worden berekend over het te vorderen bedrag, zonder de eventuele rente. Dat is wettelijk geregeld in de
Wet Normering Buitengerechtelijke Incassokosten.

De kostenpost van incasso is natuurlijk belangrijk, vooral voor het MKB

Een incassobureau kan kosten in rekening brengen bij het bedrijf dat de opdracht verstrekt. In de meeste gevallen worden kosten, ook incassokosten dus, doorberekend aan de debiteur. Dat wil zeggen, als de debiteur uiteindelijk de rekening plus de kosten betaald, kan het incassobureau niet nog eens kosten in rekening brengen bij de opdrachtgever.

Incassobureau inschakelen voor het MKB?

Ga dus gerust eens praten met een incassobureau, ook wanneer uw bedrijf nog niet te maken heeft met wanbetalers. Het kan de snelheid van een reactie verbeteren als u al bestaande contacten hebt met een goed incassobureau.

nnen vIncassobureau Zeelandan openstaande facturenno cure no pay incasso incassobureau middelburg incasso goes vlissingen incassobureau